Päänsärkymyssy -käyttöohje

Lampaanvillan terveysvaikutukset on tunnettu jo tuhansia vuosia ja siitä syntyykin sanonta "painaa villaisella", kipujen ja kuhmujen on uskottu katoavan kun niitä painaa lampaanvillalla. Villaisella painamisen vaikutuksia kipuun on tutkittu myös tieteellisesti ja todettu villan virkistävän kipualueen verenkiertoa, mikä koetaan miellyttävänä lämmöntunteena ja lihasten kireyden helpottamisena. Villan kosketus rentouttaa ja rauhoittaa, mikä voi parantaa myös yöunen laatua ja siten helpottaa kokonaisvaltaista kivun kokemusta.

Tämä käyttöohje perustuu useiden testikäyttäjien kokemuksiin ja palautteeseen. Päänsärky on heillä ollut tyypiltään migreeniä, aurallista migreeniä tai jännityspäänsärkyä.

Kun tunnet päänsäryn alkavan, laita myssy päähän mahdollisimman pian ensioireiden ilmaantuessa. Myssyä voi käyttää säännöllisesti myös päänsäryn ehkäisyyn.

Myssyllä voi helpottaa flunssaoireita ja valvomisen aiheuttamia vilunväreitä. Myssy tuo turvallisen ja lämpimän olon.

Jos olet tottunut käyttämään kipuun viileää käärettä, voit yhdistää esim. viileän geelityynyn myssyn alle.

Vaikeaankin päänsärkyyn saa lievitystä yhdistämällä omat kipulääkkeet ja myssyn. Tällöin kivun voimakkuus lievittyy ja sen kesto lyhenee, ellei kokonaan katoa.

Päänsärkymyssy on muita hoitomuotoja täydentävä itsehoitomuoto. Myssyllä ei ole todettu merkittäviä sivuvaikutuksia. Älä käytä myssyä jos olet allerginen lanoliinille.

Villa on hygroskooppinen kuitu, eli se poistaa hien iholta ja sitoo sen sisäänsä, mutta tuntuu edelleen kuivalta ja lämpimältä. Villatuote voi sitoa 35 – 40 % kosteutta suhteessa kuivapainoonsa tuntumatta märältä.

Puhdista myssy tuulettamalla sitä ulkona. Myssyn laella on pieni lenkki, josta voi kätevästi pujottaa vaateripustimen. Mahdollinen hien haju poistuu nopeasti tuulettamalla.

Myssyn voi vesipestä noin kerran vuodessa tai harvemmin. Käytä pesuun Marseille-saippuaa, pese käsin haalealla vedellä. Puristele myssyä vedessä, älä vanuta tai hankaa. Huuhtele ja muotoile kosteana. Kuivata tasossa.


Jätä palautetta